Wie zijn we en waarom wereldreis op fiets

Eric

Geboren '66 in Winterswijk

Diverse opleidingen o.a. leraren opleiding

- Engels/Geschiedenis te Nijmegen

- E.H.B.O. opleiding, koetsiers/menbewijsWaarom; hoewel ik eigenlijk weinig doe wat met lerarenopleiding te maken heeft is er toch iets wat als karaktertrek in me zit om zelf te ontdekken wat er achter zaken zit, die we te horen of lezen krijgen. Hieruit mijn eigen conclusies te trekken en deze te ventileren. Als voorbeeld nieuwsfeiten zoals gebracht op TV of krant, is het waar, hoe objectief gebracht. Ik denk door naar landen te gaan, om daar ter plekke te zien wat gebeurd tegen de mij bekende historische achtergrond van een land mijn eigen werkelijkheid te destilleren. Met de hoop/verwachting dat bijna 100% van de mensen aardig en goed zijn.

Met de fiets omdat met in principe eenvoudige techniek, niet het milieu belastend, in een gematigd tempo, redelijk grote afstanden te overbruggen. En hierop ons tijdelijke huis en haard te kunnen meenemen. Een met de natuur en de elementen...het echte leven.

Astrid

Geboren '67 te winterswijk

Een gevoelsmens, dierenliefhebster van kinds af aan verbonden met de natuur.

In haar twintiger jaren au pair in Canada geweest en als backpacker door Engeland en Ierland getrokken. Dit gevoel van vrijheid opnieuw beleven zoals de Italiaanse Dolomieten een diepe indruk heeft achtergelaten. Zo zullen bv de Rocky Mountains en Andes dit gevoel voor natuurschoon en respect hiervoor verdiepen.

Jarenlang donateur van oa WSPA, Dierenbescherming en Wereldnatuurfonds maar nu tijdens de reis voornemens dierenhulporganisaties vrijwillig te ondersteunen door zelf de handen uit de mouwen te steken.

Levensmotto: mijn leven is waardevol geweest als ik goed voor de dieren en natuur ben geweest.