In eerste reactie op vertellen plan; "Wij willen een wereldreis op de fiets gaan maken is vaak:" Waar ga je dat van betalen." Hierop antwoorden we dat we gelezen hebben op internetsites van andere wereldfietsers dat kosten sterk afhankelijk zijn van waar je in de wereld bent.

Kosten zoals voor overnachten, eten en evt transport (vliegtuig, boot) varieren van 10 tot 50 euro per dag. Voor 20.000 euro pp zouden we aardig lang weg kunnen blijven.

We hebben als motto:"Voor nop gaat de zon op." Een nacht wildkamperen kost niets.

Misschien dat we bij vriendelijke mensen een hapje kunnen meeeten. Dit bijvoorbeeld in ruil voor vertellingen uit eigen belevenissen. We geven onze visitekaartje af waarop de achterzijde een NOPPIE(smiley) geplakt wordt voor mensen die ons sponsoren*

Verder zetten we al vanaf januari 2011 iedere maand een vast bedrag op onze spaarrekeningen, ons startkapitaal (vertrekpremie). Hiervan worden de verzekeringen, aanschaf materialen, entingen etc betaald.

Een tweede reactie zijn de zogenaamde "Beren op de weg". Deze zijn te verdelen in de echte en erg ver gezochte beren. Natuurlijk kunnen er moeilijkheden ontstaan bijvoorbeeld diefstal en ziekte. Maar wij willen vertrouwen op ons gezonde verstand en intuitie. Er kan je overal iets gebeuren dan maar op een plek waar je wil zijn en handelen naar vermogen.

Beren kunnen ons niet tegenhouden.

*Deze VIP kaartjes zijn uitnodigingen voor toekomstige lezingen als tegenprestatie voor ontvangen gastvrijheid, sponsorgeld of materialen.